- Chi siamo - 

Van oorsprong zijn we beiden vertaler Italiaans en kennen elkaar van onze studie Tolken en Vertalen. Omdat we allebei naast onze vertaalbezigheden ook graag les wilden geven, hebben we besloten samen een cursus Italiaans op te zetten. Maar dan net een beetje anders dan anders. Lekker laagdrempelig, informeel, met een Italiaans hapje en een drankje en af en toe een gezellig intermezzo in de vorm van een wijnavond of een film.

Barbara:

'Mijn roots liggen in Italië. Mijn vader is Italiaans en mijn familie woont in het noorden van Italië en op Sardinië,   al van kleins af aan gaan wij naar het dorp op Sardinië waar mijn vader geboren is. Mijn zus woont aan het Lago Maggiore en in de loop van de jaren hebben we ook die streek goed leren kennen. Italië is mijn tweede thuis, van mij krijg je naast normale les, alle ins en outs te horen over de Italiaans cultuur en gewoonten. 

Ik heb altijd de wens gehad om Italiaans te gaan studeren en les in deze taal te gaan geven. In 2013 ben ik begonnen aan de opleiding tot vertaler Italiaans aan de Hogeschool voor Tolken en Vertalen. Inmiddels ben ik afgestudeerd en ben ik beëdigd vertaler Italiaans.'

Corina:

'Toen ik achttien was, ging ik met vriendinnen met de trein op vakantie naar Italië en dat was het begin van een eeuwigdurende liefde. Ik verloor op slag mijn hart aan de sfeer, het eten, de schilderachtige dorpjes en de mensen van dit bijzondere land. Sindsdien ben ik eigenlijk elk jaar wel in Italië op vakantie geweest. Het is een ware verslaving en als ik een jaar oversla, krijg ik onmiddellijk een gevoel van heimwee. In al deze jaren heb ik het land van de hak van de laars tot aan de bergen in het noorden afgestruind. In elke regio is het landschap weer volledig verschillend en staan er weer totaal andere gerechten op het menu. De Italianen hebben gelijk: je hoeft dit land nooit uit, want het heeft werkelijk alles wat het leven fijn maakt. 

Na een zakelijke carrière heb ik ervoor gekozen van mijn passie mijn werk te maken en ben ik Italiaans gaan studeren aan de Hogeschool voor Tolken en Vertalen. Ik ben nu vertaler Italiaans en Engels, maar het lijkt me geweldig mijn kennis van het Italiaans te delen met anderen. Want het is zó leuk om in Italië echt Italiaans te kunnen spreken. Het maakt je Italiëbeleving nog completer.' 

 

________________________